Aлергија или неподнесување на лактоза?

Неподнесувањето на кравјо млеко е релативно чест проблем кај деца. Меѓутоа, не е исто ако Вашето дете има алергија или интолеранција.

Прочитај повеќе
Тајана Вурт
Тајана Вурт,
Стручен соработник за Novalac

Прв пат на море со новороденче

Одиме на море! Реченица која толку многу сакаме да ја изговориме, мелодија која во летните месеци многу сакаме да ја потпевнуваме. Но сепак, ако патувате на море со новороденче, тоа не звучи толку безгрижно и сигурно Ви се наметнуваат многу прашања.

Прочитај повеќе
Редакција Novalac
Редакција Novalac,
Статии за правилна исхрана на доенчиња

Важно известување: мајчиното млеко е најдобрата храна за дооенчиња. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.