Први 1000 дена

Исхрана од зачнување па се до вториот роденден на детето

За мене и за
моето бебе

Грижата за новороденчето не започнува од денот кога детето ќе се роди, започнува многу порано, уште пред зачнување. Здравјето и исхраната на мајката се важни фактори за успешно зачнување, за време на бременост и по завршување на бременоста. 

Zdravje in prehrana matere sta ključna dejavnika za uspešen začetek, potek in zaključek nosečnosti.

Овие 1000 дена претставуваат посебен период кога ги поставувате темелите кои се важни за здравјето на Вашето дете за целиот негов понатамошен живот и како Вашето дете физички и психички ќе се развива, ќе расте секој ден, ќе учи нови работи и го одржува неговиот имунолошки систем. Балансирана исхрана, соодветна физичка активност и соодветна средина се основа за доброто здравје на идната мајка и нејзиното дете. Бројни експерти го истражувале влијанието на исхраната во врска со ризикот од развој на болести како што се прекумерна тежина, дијабетес, кардиоваскуларни заболувања, астма и одредени типови на рак.

Ве покануваме да ја истражите содржината на нашите страници. Со помош на експерти ги истакнавме клучните хранливи материи на кои треба да посветите внимание во периодот во кој се наоѓате.

Ви посакуваме пријатни, здрави и што помирни први 1000 дена.

1000 дена

Дали знаевте дека периодот од зачнувањето до 2-от роденден на детето изнесува 1000 дена?

За Novalac

  • Капсули од последна генерација, за жени кои планираат бременост, бремени и жени кои дојат.
  • Комплетна линија на високо-квалитетни млечни формули за оптимален раст и развој на бебињата.
  • Млечните формули Novalac се докажано ефикасни во решавање на најчестите проблеми кои ги имаат бебињата: грчеви, регургитација, алергии, чест глад, запек.
  • Млечните формули Novalac
Каталог на продукти O novalacu
O novalacu

Важно известување: мајчиното млеко е најдобрата храна за доенчињата. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.