Први 1000 дена
Nosečnost

Бременост

270 дена

Чувството кога ќе станеш свесна дека во тебе расте нов живот е непроценливо. Пред тебе се прекрасни месеци кои засекогаш ќе остават трага во твоето срце и меморија. 

Иако почнуваме да ја сметаме возраста од денот на раѓањето, мораме да мислиме и на здравиот развој уште многу порано. Најважните 1000 дена на детето започнуваат од раѓањето и траат се до втората свеќичка на роденденската торта. Разновидна и урамнотежена исхрана за време на бременоста е од суштинско значење за безгрижна бременост и здрав развој на Вашето бебе. 

Nosečnost

Клучни хранливи материи и нивната улога во развојот на бебето

  • Фолна киселина
  • Јод
  • Желез
  • Омега-3 масна
    киселина DHA
  • Витамин Д

Важно известување: мајчиното млеко е најдобрата храна за доенчињата. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.