Први 1000 дена
Dojenčkovo prvo leto

Првата година на бебето

356 дена

Новиот живот носи нова радост. Секојдневието во Вашето семејство се менува на прекрасен но и непредвидлив начин. Доживувате мешавина од емоции како што се чувство на неизмерна посветеност, безусловна љубов и грижа. 

За здрав развој и развиток на бебето потребни се добри извори на хранливи материи. Посебно во првите 1000 дена, кога се поставуваат темелите на здравјето на Вашето дете кои се важни за целиот живот.

Доењето е најприроден и најдобар начин на хранење на бебето. Во овој период е важна исхраната на мајката, како и исхраната на бебето со воведување на поцврста храна помеѓу 4-от и 6-от месец. За жал, некои мајки не можат или не смеат да дојат и покрај нивните најдобри намери и напори. За нив, достапни се висококвалитетни адаптирани млечни формули со кои ќе го нахранат бебето и ќе ги обезбедат сите неопходни клучни хранливи материи за здрав развој на бебето.

Nosečnost

Клучни хранливи материи и нивната улога во развојот на бебето.

 • Фолна киселина
 • Железo
 • Омега-3 масна киселина ДХА
 • Витамин Д
 • Протеини
 • Витамини од групата Б
 • Цинк
 • Витамин Ц
 • Калциум

За Novalac

 • Капсули од последна генерација, за жени кои планираат бременост, бремени и жени кои дојат.
 • Комплетна линија на високо-квалитетни млечни формули за оптимален раст и развој на бебињата.
 • Млечните формули Novalac се докажано ефикасни во решавање на најчестите проблеми кои ги имаат бебињата: грчеви, регургитација, алергии, чест глад, запек.
 • Млечните формули Novalac
Каталог на продукти O novalacu
O novalacu

Важно известување: мајчиното млеко е најдобрата храна за доенчињата. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.