Први 1000 дена
Dojenčkovo drugo leto

Втората година на детето

356 дена

Ох, колку брзо порасна Вашето мало бебе, нели? Вашиот дом беше исполнет со смеа, првите чекори и зборчиња, безбројни прегратки и бакнежи. Воведување на храна беше и сеуште е вистинска авантура. Исто како и родителството. Вашето малечко и Вие како родители станувате понезависни и самоуверени. 

Здравиот начин на исхрана треба да се учи уште во детство, бидејќи тоа влијае на квалитетот на животот во иднина. Запомнете, основата на секоја здрава исхрана е разновидноста, умереноста и рамнотежата. И сега, првите 1000 дена речиси се завршени...

Nosečnost

Клучните хранливи материи и нивната улога во развојот на детето.

 • Фолна киселина
 • Железо
 • Омега-3 масна киселина ДХА
 • Витамин Д
 • Протеини
 • Витамини од групата Б
 • Цинк
 • Витамин Ц
 • Калциум

За Novalac

 • Капсули од последна генерација, за жени кои планираат бременост, бремени и жени кои дојат.
 • Комплетна линија на високо-квалитетни млечни формули за оптимален раст и развој на бебињата.
 • Млечните формули Novalac се докажано ефикасни во решавање на најчестите проблеми кои ги имаат бебињата: грчеви, регургитација, алергии, чест глад, запек.
 • Млечните формули Novalac
Каталог на продукти O novalacu
O novalacu

Важно известување: мајчиното млеко е најдобрата храна за доенчињата. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.