Фотографирање на новороденчиња

По раѓање на детето во нашиот живот влегува едно преубаво ново битие за кое светот се свртува наопаку. Кај првото дете се соочуваме со низа нови искуства и прашања, стекнуваме нови вештини па затоа често забораваме да ги документираме најубавите моменти.

Прочитај повеќе
Полона Аванзо
Полона Аванзо,
дипломиран фотограф

Овошје

За овошните кашички и за тоа како да се припремаат и кога да се почне да се даваат веќе пишувавме. Она што научивме е дека житно-овошните кашички во исхраната на доенчињата почнуваме да ги воведуваме после зеленчукот, месото и житарките.

Прочитај повеќе
Андреја Ширца Чампа
Андреја Ширца Чампа,
дипл. инж. прех. техн.
клинички нутриционист
Статии за правилна исхрана на доенчиња

Важно известување: мајчиното млеко е најдобрата храна за дооенчиња. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.