Почетна > Најчести прашања на корисниците

Најчести прашања на корисниците

 • Подготовка
  на шишето
 • Доење и
  одвикнување
  од доење
 • Млечни формули
  за доенчиња
 • Хранливите состојки
  во исхраната
  на доенчињата
 • Прехрамбени навики
  на доенчињата
 • 1.

  Дали смеам за подготовка на адаптирано млеко за своето дете да употребам вода од чешма или морам да купам флаширана вода?

 • 2.

  Дали смеам однапред да го подготвам оброкот во шишенцето?

 • 3.

  Детето не го испило до крај млекото од шишенцето и после некое време бара уште. Дали смеам да го чувам остатокот и да му го дадам покасно на детето?

 • 4.

  При подготовка на млечната формула Novalac AR често ми се случува млекото тешко да излегува од шишенцето. Што ме советувате?

 • 5.

  Ако сакам да подготвам оброк од 120 мл, дали тоа значи да ствам 120 мл вода + 4 мерици млеко или малку помалку вода и 4 мерици млеко за да на крај вкупната количина биде 120 мл? Колку долго треба да ја провријам водата за доенчето?