Почетна > Најчести прашања на корисниците

Најчести прашања на корисниците

  • Подготовка
    на шишето
  • Доење и
    одвикнување
    од доење
  • Млечни формули
    за доенчиња
  • Хранливите состојки
    во исхраната
    на доенчињата
  • Прехрамбени навики
    на доенчињата
  • 1.

    Дали смеам за подготовка на адаптирано млеко за своето дете да употребам вода од чешма или морам да купам флаширана вода?

  • 2.

    Дали смеам однапред да го подготвам оброкот во шишенцето?

  • 3.

    Детето не го испило до крај млекото од шишенцето и после некое време бара уште. Дали смеам да го чувам остатокот и да му го дадам покасно на детето?

  • 4.

    При подготовка на млечната формула Novalac AR често ми се случува млекото тешко да излегува од шишенцето. Што ме советувате?

  • 5.

    Ако сакам да подготвам оброк од 120 мл, дали тоа значи да ствам 120 мл вода + 4 мерици млеко или малку помалку вода и 4 мерици млеко за да на крај вкупната количина биде 120 мл? Колку долго треба да ја провријам водата за доенчето?